Domaine de La Gagère ligt tussen Autun en Luzy in het hart van Bourgondië, verscholen in de heuvels van de zuidelijke Morvan, het prachtige granietgebergte met zijn uitgestrekte bossen en velden, vol bronnen en meren. Vanaf de camping heb je een schitterend uitzicht op de Morvan.

Het natuurpark staat bekend om de avontuurlijke wandelpaden, riviertjes en het coulissen-landschap. U kunt er prachtige wandelingen en mountainbiketochten maken, er zijn diverse bergmeertjes en watervallen te bezoeken, maar ook een dagtocht door de Morvan zal u versteld doen staan van de schoonheid en de natuur. Bij de receptie en via RouteYou zijn enkele korte en langere wandelroutes beschikbaar die vanaf de camping zijn te volgen.

U kunt de rijke cultuurgeschiedenis van Bourgondië proeven in de Romeinse stad Autun, het prachtige Beaune, het schilderachtige dorp Vézelay, met zijn basilique Sainte Madelaine, de abdij van Cluny, de hoofdstad van Bourgondië Dijon en de opgravingen van de Mont Beuvray, ook wel Bibracte geheten.

In dit land worden de oude tradities in ere gehouden: een goede Bourgondische keuken en een hartelijk onthaal. En niet te vergeten: de heerlijke wijnen. Ook zijn er in de omgeving van La Gagère verschillende mooie golfbanen, waar u voor een redelijk tarief fantastisch kan golfen.