De ontwikkeling van La Gagère is begonnen in 1993. Thom en Betty Weterings hadden toen al een andere onderneming, Naturocamp. Hiermee richtten ze zich destijds op de verhuur van compleet ingerichte bungalowtenten op naturistencampings in Zuid-Frankrijk, met als motto: “Aangekleed kamperen in je blootje”. Begin jaren ‘90 ontstond er binnen de doelgroep echter een toenemende vraag naar bestemmingen die dichter bij Nederland lagen. Die waren er op dat moment nog niet en dus trokken Thom en Betty de stoute schoenen aan en besloten zelf een camping te starten, op een paradijselijke plek midden in het groen van het natuurgebied de Morvan en op slechts 8 uur rijden vanaf Utrecht.

Het bleek een schot in de roos en elk jaar na de start is er uitgebreid. Waar Domaine de la Gagère eerst nog een eenvoudige, kleinschalige camping was met 12 staanplaatsen op 2 hectare grond, is het terrein inmiddels uitgebreid tot 5 hectare met 120 emplacementen en verhuureenheden zoals bungalows, mobilhomes en ingerichte tenten. Het voorzieningenniveau is eveneens uitgebreid. De gasten van La Gagère kunnen er genieten van een sauna, twee verwarmde zwembaden, een winkel en een volwaardig uitgerust restaurant met bar en zonneterras. Ook aan de minder valide kampeerders is gedacht.

Hoewel La Gagère zich kenmerkt door een heerlijk rustige en gemoedelijke sfeer, worden er voor de liefhebber uiteenlopende activiteiten aangeboden, variërend van massage, animatie voor de kinderen, klassieke koffieconcerten op de zondagochtend tot de wekelijkse wandeling onder de enthousiaste begeleiding van Thom.

De directe omgeving van de camping leent zich uitstekend voor avontuurlijke wandel- en mountainbiketochten door de Bourgondische bossen en heuvels. Ook is de beroemde wijnstreek van de Côte d’Or vlakbij, en kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen in historische trekpleisters als Autun, Dijon, Beaune en Cluny.

De samenwerking met de gemeente Luzy is heel bijzonder. De gemeente is buitengewoon tevreden met de camping binnen haar terroir en doet veel om de camping te promoten en waar mogelijk te faciliteren.

Een zeer gewaardeerde camping

De lovende beoordelingen van de gasten op Zoover en de grote groep jaarlijks terugkerende kampeerders laten zien hoezeer de vakantiegangers genieten van een verblijf op La Gagère. Dat Thom en Betty en het team waarmee zij werken altijd zoveel aandacht hebben besteed aan de omgang met de gasten en het voortdurend verbeteren van de voorzieningen, is ook door de Nederlandse en Franse toeristische instanties niet onopgemerkt gebleven. La Gagère heeft in de afgelopen jaren vele prijzen, certificaten en zeer positieve auditresultaten mogen ontvangen. De camping is al twaalf jaar met 4 sterren geclassificeerd en mag zichzelf Camping de Qualité noemen. De camping heeft regionaal al diverse prijzen in de wacht gesleept, waaronder de Trophée de l’entreprise Nièvre en de Trophée de Tourisme. Bij de laatste audit voor Qualité Tourisme, werd zelfs de hoogste regionale puntenscore bereikt.