Tijdens de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen kwamen we deze twee schitterende uitzendingen van het programma Grenzeloos Genoegen van TV Oost weer tegen, met La Gagère in de hoofdrol! De uitzendingen zijn te bekijken op:

http://www.rtvoost.nl/tv/uitzending.aspx?uid=312635

http://www.rtvoost.nl/tv/uitzending.aspx?uid=313200

Eerste deel:

“Het team van Grenzeloos Genoegen is in de Morvan aangekomen bij Thom en Betty Weterings uit De Lutte. Zij hebben in de Morvan al jaren een goedlopende naturistencamping: La Gagère.

Thom en Betty wonen in De Lutte maar enkele maanden per jaar zijn ze in Frankrijk. Thom, oorspronkelijk vanuit het onderwijs en later eigenaar van enkele goedlopende adviesbureau’s had altijd al passie voor avontuur en koken. Jaren geleden verhuurden ze tenten met complete inrichting en nu sinds jaar en dag zijn ze de eigenaar van de naturistencamping waar Thom ook graag voor zijn gasten kookt.

En ja, het is een beetje vreemd als je volledig aangekleed arriveert en begroet wordt door Thom en Betty in hun blootje. Betty leidt Dorothy rond, die zich qua kleding aardig heeft aangepast. Natuurlijk doet het team ook mee met bezigheid nr. 1 in Frankrijk: Jeu de Boule, waar vanwege het weer abrupt een einde komt. Frederike helpt Thom mee met het koken van het streekgerecht Boeuf Bourguignon en uiteraard heeft Hans daarbij een uitstekende rode wijn van het huis Domain de Joblot.”

Tweede deel:

“In deze aflevering van Grenzeloos Genoegen beleven Dorothy, Hans en Frederike nieuwe avonturen tijdens hun laatste dagen op naturistencamping La Gagère van Thom en Betty Weterings.

Thom neemt het drietal en de campinggasten mee voor een Keltische wandeling door de Morvan, het land van Asterix en Obelix! Terwijl Frederike en Thom daarna inkopen doen op een overdekte streekmarkt, helpt Dorothy Betty met klusjes op de camping. Thom is een goede verteller en laat Hans enkele hoogtepunten zien in het plaatsje Autun. Voor het afscheidsdiner heeft Thom extra zijn best gedaan met Canard à la Orange. Er is live muziek, de wijn vloeit rijkelijk en er kan gedanst worden. Een feestelijke afsluiting van deze aflevering van Grenzeloos Genoegen.”